Mina intryck av X351:an

Hem Forum XJ (X351) Mina intryck av X351:an

Detta ämne innehåller 5 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av Jesper Höstgren Kristensen Jesper Höstgren Kristensen 1 år, 4 månader sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14285
  Kim Kanger
  Kim Kanger
  Deltagare

  Nu har jag haft henne (jo, alla våra bilar har varit damer) under vinter och vår. Jag måste säga att hon är underbar att köra. Rikligt med hästkrafter, tidlöst vacker, och ingen risk att träffa på någon annan. Det enda som stör mig är “skallret” från takluckan, men man får gilla läget.

  Ingen annan som har en och har åsikter?

  #15255
  Pontus Larborn
  Pontus Larborn
  Moderator

  X351 är tyvärr ännu ganska ovanlig i klubben.

  Men jag håller med, kanonläckra bilar med få stora svagheter. Väldigt, väldigt snygg. Jag har kört till skåne med en 3.0 diesel, och sen en del här hemma med en Supercharged.

  #16375
  Zsolt Fazekas
  Zsolt Fazekas
  Deltagare

  Hej gubbar

   

  Jag är ny i klubben. Jag har en X351  Jaguar XJ L Supercharge 5.0 510 hk!

  Underbar bil på alla möjliga sätt. Solluckan som ni nämnde låter, tål inte dåliga vägar 😉 Stark som en oxe och drar väldigt lite bensin trots sin enorma motorstyrka. Körd från Budapest till Åstorp. Fullastad körde lagligt igenom Ungern,Slovakien,Tjeckien, i Tyskland sektionsvis 170 km/h farthållare på. Bilen visade 0,7 i förbrukning! Ville inte tro mina ögon eller bilen. Jag körde 10 mil tankade och körde 10 till och upprepade tankningen. Siffrorna stämde…

  Enda problemet jag har med bilen är el-hissarna som lever sitt eget liv när man vill ta upp rutorna.

  Annars en magnet för alla åldrar. Jag blir stoppad i tid och otid av nyfikna människor som säger “jag har aldrig sett något liknande” eller “Vilka linjer” ja listan kan bli lång. Det ända negativ är att fälgarna till dessa bilar är snuskigt dyra ! däcken är betydligt billigare trots att jag kör på 20 tums fälgar.

   

  Bilder kommer inom kort den ska på lackkonservering ni kommer att få se bilder innan o efter. 😉

  #16376
  Kim Kanger
  Kim Kanger
  Deltagare

  Inga problem med el-hissarna, men takluckan låter på ojämna vägar. Den tenderar dock att tystna efter ett tag när bilen blir varm …

  Snygg som f*n, och även om jag “bara” har en 5.0 V8 på 385 hk, så är förälskelsen omedelbar när hon står på tomgång och “mullrar”.

  0,7 låter otroligt lite, måste testa när jag inte har stadskörning på gång. Vilken årsmodell har du? (jag har en 2010).

  #16377
  Kim Kanger
  Kim Kanger
  Deltagare

  Såg en annan X351 här i Uppsala, och eftersom det bara finns tre stycken i länet så hade man tur.

  #16720

  Hej

  då kan jag ansluta mig som XJ ägare i forumet! Efter ha drömt om en XJ 351:a några år och haft en blocket bevakning så jag fick mail varje gång en ny annons lades upp blev det affär 😁 Då det är min vardagsbil blev det en 3.0 diesel med Portfolio utrustning. Supernöjd och alla förväntningar infrias varje dag när man kör till jobbet med ett stort leende på läpparna

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.