Lågt Lambdavärde 2,5 lit man 2001

Hem Forum X-type (X400) Lågt Lambdavärde 2,5 lit man 2001

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av Per Saltin Per Saltin 9 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #18481
    Per Saltin
    Per Saltin
    Deltagare

    Jag var inne och besiktigade Cheap racebilen och hade lågt Lambdavärde.
    Inga felkoder. Bilen har bensin som är 2 år gammal. Kan det vara problemet?
    Funkar tricket att tanka 98 och hälla i K-sprit för att kurera?

    #18489
    Gerry Winberg
    Gerry Winberg
    Deltagare

    Hej

    Lågt Lambdavärde indikerar fet bränsleblandning vilket kan bero på dålig förbränning. “Gammal” bensin är svårare att tända så det är möjligt att det hjälper med ny färsk och lite K-sprit. Det skadar aldrig att prova först och se om det funkar.
    MVH
    Gerry

    #18496

    hej, dagens bensin har hållbarhet ca 6 månader, förr destillerades den i fraktioner, asfalt, tjära , tjockolja . diesel , bensin, o till slut gas., nu crackas den sönder därför att de vill använda mer bensin av oljan !! o som alt i naturen så vill den återställs sig o bildar då klumpar ! byt bränsle OCH bränslefilter !!

    #18579
    Per Saltin
    Per Saltin
    Deltagare

    Lite feedback.
    Tankade 98 och hällde i nåt dundermedel från Mekonomen och körde ca 20 mil.
    Resultat:
    Tomgång: Lambda 1,004.
    2500 varv: Lambda 0,997.
    Simsalabim.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.