Hemlig utflykt till världens ände

Download PDF

Återigen hade Per Övermo och Hans Örming kallat till utflykt men den här gången med okänt mål för SJK och RR-klubben. Efter succéutflykten till Furusund i våras fanns anledning att åter ha en trivsam dag tillsammans med RR-klubben. Samling vid Shell Botkyrka av ett 30-tal bilar och därifrån i karavan på gamla Riksettan till Södertälje och Scania. Det vi fick se var starten av Tunga rallyt – Åkarsvängen som organiseras av Motorhistoriska Sällskapet. Var ungefär som vårt rally på sommarmötet men med betydligt större fordon som långtradare, lastbilar, bussar, militärfordon, brandbilar o s v. Allt som var tungt och gammalt fick vara med, totalt 156 fordon.
En del fordon hade definitivt sett bättre tider medan andra var i mint condition. Inte bara från Sverige utan, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna hade ekipage samlats.
Efter någon timmes kikande på det tunga gänget rullade vi vidare mot Ytterjärna hotell, Järna för ett välbehövligt fikastopp. Härlig kokoskladdkaka med gott kaffe fick munlädret att glappa med hög stämning som följd. Stärkta till i alla fall kroppen rullade vi vidare till slutmålet Trosa – världens ände. Där hade gossarna omtänksamt bokat bord på restaurang Fina Fisken och vi serverades härlig rödspätta alternativt varmrökt lax.
En promenad längs Trosaån fick avsluta besöket med en avstickare in på ett café för en strutglass och en kopp kaffe i det soliga höstvädret.
En mycket fint arrangerad utflykt av Per och Hans som ger mersmak. De hotade/lovade att återkomma i vår igen med en ny utflykt. Snart är det vår!!!