Utflykt i Roslagen tillsammans med RREC

Download PDF

Lördagen den 6:e april var det dags för 2019s första utomhusaktivitet i Stockholmsområdet. Då var det nämligen gemensam utflykt i Roslagen för SJK och RREC (Rolls Royce Enthusiast Club).

Vi samlades vid Järva krog för gemensam avfart mot dagens första etappmål, nämligen Furusunds värdshus där en förbeställd lunch väntade oss.  Eller, ja, nästan gemensam avfart. En stackars Daimlerägare lyckades låsa in nycklarna i sin bil. Det ordnade sig dock såsmåningom.

Vid 11:30 tiden vara karavanen på bortåt 30 bilar framme och vi fyllde upp matsalen så det var helt fullt. Bra jobbat av personalen på värdshuset. Det gick riktigt smidigt att få maten tycker jag. Vill du veta mer om Furusunds värdshis, se här: http://furusundvardshus.se/

 

Mätta och glada bar det av mot slutmålet, Pythagoras industrimuseum i Norrtälje. Jag har varit där förut och gillar verkligen stället. Gillar man industrihistoria så är det rena porren att kliva in i verkstadslokalen. Ett besök rekommenderas. Se hemsidan för öppettider: https://pythagorasmuseum.se/

När vi var framme var det först dags för träfforganisatörerna att ge pris till sina favoriter. En Rolls och en Jaguar fick därför lite extra uppmärksamhet. Från Jaguars sida så gick utmärkelsen till Göran H och hans svarta MK IX som nyligen krupit ut på vägarna igen efter ett antal års stillastående.  Dagens Rolls Royce blev ett svart åk i något som bara kan beskrivas som “bruksskick”. Detta torde vara rätt ovanligt bland Rollsar. Jag gillar sådant.

En guidad tur i själva museet hann vi förstås också med. En intressant historia, och sannolikt unik. En verkstadsindustri från 1900-talets första hälft där i princip allting finns kvar. De sista anställda lade bara ned verktygen och gick hem.

 

Jag tackar arrangörerna Per och Hans för ett väl genomfört arrangemang.

Björn Vaervågen

Björn Vaervågen

I garaget just nu, XJS V12 Coupé -94, Morgan +8 -98

En tanke om “Utflykt i Roslagen tillsammans med RREC

Comments are closed.