Ole Sommers Museum 10 Mars

Download PDF

Söndagen 10 Mars  åkte 32 medlemmar över sundet till Danmark för besöka  Ole Sommers Museum och deras tema-utställning på Jaguar XJ modellen som fyllde 50 år i fjol.

Danska Jaguarklubben ordnade i Nearum en träff  med uppsamling från  hela Danmark där även vi  från Sverige var inbjudna.

En buss gick från västligaste Jylland och samlade upp danska Jaguarentusiaster längs vägen. De fick en tur på drygt 4 timmar mot vår på ca 1 timme för komma fram.

Vi var ett nittiotal som åt  Fish & Chips, lyssnade på ett “XJ” föredrag där vi tränade på danskan,  och de på  svenskan, tittade på fina bilar och hade en trevlig i dag.

Ole Sommer var en motorprofil av rang i Danmark som gick ur tiden 2018. Han har gjort det mesta man kan göra med bilar och nuvarande museet byggde han 2004.

Temautställningen avslutas den 24 mars och då hämtas många av de inlånade XJ bilarna av sina ägare för komma ut i den danska våren !

 

Två “Svenskbilar”
Vår kontakt i DJC Sören Post avtackas med en SJK Standar.
Museets guider står klara
Vanliga och ovanliga XJ modeller var uppställda.
Mats har en diskussion med danska “Formanen” Carsten Rojh.
Olika generationer. Mark V med Tesla i bakgrunden. Byggnaden till höger är museets egen verkstad för underhåll och service.