Putsat och klart den 9 februari!

Download PDF

Det blev en riktigt regnig och ruskig lördag så vårkänslan var rätt låg när ett 20 tal klubbmedlemmar dök upp i Garaget. Men efter en samling i köket för lite kaffe, nybakade Scones och ett par vetelängder hade alla tinat upp och var redo för lite tips på hur man kan få bilen vårfin.

Tidigare träffar har vi lånat motorhuvar från Joe´s Garage för att demonstrera polering på men den här gången ställde en i garagegänget upp med sin solidsvarta XJR. Så här i efterhand kan vi väl konstatera att det var en rejäl utmaning då bilen efter en ordentlig rengöring uppvisade en otrolig mängd tvättrepor med mera. Men Jörgen och hans son gav inte upp utan la i en högre växel och har under ett antal timmar förvandlat bilen till en blänkande skönhet.

Arbetet har totalt sett tagit 25 timmar som fördelat sig på 6 huvudmoment.

  1. Utvändig tvätt och tvätt under motorhuven 3 timmar
  2. Utvändig rengöring med Clay/lera 3 timmar
  3. Rubbing med maskin 8 timmar
  4. Polering med maskin 4 timmar
  5. Vaxning 4 timmar
  6. Invändig rengöring och insmörjning av skinn 3 timmar

Utöver demonstration av hur man jobbar med de olika stegen tittade vi på lite fina bilar och vad vi håller på med i de olika delarna av Garaget under vintersäsongen.

En gemensam nämnare för alla som övervintrar i garaget är bilvård så en mängd bra tips om vilka medel och maskiner man kan använda. Hur man fixar till en tråkig och torr cabriolet och hur en sliten skinninredning får sig en infärgning och hur man kan reparera skador och hål i klädseln var ämnen som avhandlades.

Vi har också samlat på oss en hel del bra inköpsställen för olika bilvårdsprodukter som vi gärna delar med oss av och under en av våra tidigare träffar sammanställde vi en bra tipsguide för bilvård som alla deltagare fick med sig.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att inget är svårt eller omöjligt. Bara man tar det lugnt och är metodisk. Det finns idag en mängd väldigt bra filmer och “hur gör jag” filmer på nätet och hos återförsäljare. Många säljer färdiga kit som innehåller bra och detaljerade beskrivningar, tex hur man renoverar en sliten stol.

En mix av brittiskt och japanskt hos Håkan.
Bertil och Stefan pratar om hur man impregnerar en cabriolet
Halva bilen klar och halva obehandlad
Spegelblankt
Hyfsad puts
Tak utan tvättrepor.
En svart blänkande skönhet
Väldigt mycket tvättrepor på taket.
Sliten baklucka