Cheaprace dag 5

Download PDF

Cheaprace har nu nått Skandinavien.
Vi lämnade Lübeck och skulle träffas igen kl. 16:00 vid Scandinavian Park. Där möttes vi upp av den Danska Jaguarklubben. Vännerna från Danmark kom alla i öppna sportbilar av äldre snitt. Glänsande vackra XK150 och E-type stod i stark kontrast till våra Cheaprace-bilar. Vi åkte i en karavan från mötesplatsen till målet för dagen, som var den danska byn Agerskov.

Väl på plats satte vi oss allihop och avnjöt en mycket god trerätters middag. När efterrätten var uppäten tog vi oss alla en promenad till “Butiksboden” 300 meter bort på gatan. I denna lokal fanns Danska Jaguarklubbens ordförande, Bent Clausens garage. I en mycket ombnad och trevlig lokal fick vi uppleva en rad härliga bilar. Precis innanför dörren väntade en XJ40 Daimler Double Six, bakom den gömde sig en Volvo PV och brevid den en S-type från 1999. Där fanns även en A ford, en XK150, en Harley Davidson från 1920 och en del annat godis.
På hyllor utmed väggarna fanns en hel del Bang o Olufsen apparater, äldre leksaksbilar m.m. Väggarna var prydda med gsmla reklamplåtar för dansk öl, olika oljor och bensinbolag.

Efter att vi fått gå runt i denna härliga miljö gick vi tillbaka till restaurangen och fick kaffe med kakor.

Dagens deltävling var “Cheap buy” som gick ut på att varje lag skulle köpa 1 öl, 1 påse chips, 1 flaska vatten och 1 kg frukt så billigt som möjligt. Vinnande lag hade lyckats pruta rejält i butiken och kommit undan med 0,70 euro. Många av oss andra låg runt 2 euro.

Vi tackar vår danska systerklubb för ett mycket väl genomfört och trevligt arrangemang. Ett extra stort tack till Bent som bjöd in oss till sitt garage!