Cheaprace dag 4

Download PDF

Även denna dag fick vi disponera tiden efter egna önskemål. På förarmötet tipsades om olika museer som låg inom rimliga omvägar från Münster till Lübeck. De två platser som fick flest besökare var Prototyp museum och Miniature wunderland.
Protyp museum är ett lite mindre bilmuseum med fokus på olika tillverkares prototyper och en del racingbilar. Stort fokus på tysk bilindustri. Här finns bilar som ett terränggående stridsfordon från Porsche, en amifibiebil från Volkswagen, en mycket tidig VW bubbla, Toyotas F1-il i kolfbiber och en hel del mycket gamla racingbilar. Väldigt många bilar som man inte sett tidigare.
Miniature Wonderland är världen i skala 1:87. Här finns bilar som åker, flygplan som lyfter och landar, polisutryckningar vid stora olyckor och älskande par i naturen. Tiden går snabbare i minivärlden än verkigheten och när solen går ner börjar det tändas ljus i husen, ett fönster i taget. Ett mycket fashinerande bygge som uppskattas av både gammal och ung, män och kvinnor.
Det finns deltagare som tycker det är behagligt att sitta i baksätet och se andra köra. Team FaroZon valde att lämna en ryggsäck med lite värdesaker på lunchstoppet så att de fick åka 2×7 mil extra för att hämta upp den istället för att besöka Prototyp museum.
Dagens deltävling var ett quiz som skapats av medlemmen Tomas Eriksson i Kolsva. Frågor som “Ju fler du tar desto fler blir kvar” skulle besvaras under resan.
Målet för dagen var Hansastaden Lübeck. Vad jag vet fungerade alla bilar som tidigare även idag.