Jaguarträff vid Stjärneborgs slott

Download PDF
Jaguarträff vid Stjärneborgs Slott
Den 4 maj var det dags för östgötadistriktets första större träff för säsongen. Ca 25 bilar (slottsherrens oinräknade) och över 50 personer deltog och samlades vid Stjärneborgs Slott i norra Småland. Det var en mäktig syn när alla bilar ställt upp sig på grässluttningen. Kul att träffa både gamla och nya Jaguarvänner. Några var med för första gången, och fick många tips och råd. En hade bytt ut vinterbilen till ännu en Jaguar och påstod att det är kul att köra till jobbet nu! Solen sken på oss alla men värmen fick vi stå för själva. Slottsherren Anwar Masri med familj hälsade oss varmt välkomna, han visade också sina Jaguarer!
Efter en magnifik buffélunch fick vi ett mycket informativt och roligt föredrag på museet av en av guiderna om den företagsamme Malte Liewen Stierngranat, som fått en av sina fruar att bygga slottet. Han blev under sin levnad väl underhållen av både fruar och svärföräldrar och mycket berest!
Efter det var det dags för en ny promenad till den fantastiska pyramiden som han låtit bygga med inspiration från Egypten. Där vilar han nu med sin första fru Marie och två av sina barn. Pyramiden finns med som nummer tre av 100 märkliga saker att se i Sverige!
Stort tack till Bo Landin och Roar Johanisson som arrangerade utflykten!
Det blev en härlig dag med stor gemenskap och tänk vad man får se och lära förutom bilar när man är med i Jaguarklubben!
Oscar och Eva Söderqvist
9_2 25 26 29 32 8_2
Foto: Jan Basilius.