Utflykt till hemlig ort.

Download PDF

Söndagen den 22: september var det dags för den numer traditionella utflykten till hemlig ort i mälarområdet. Denna gång samlades vi vid Shell/McDonalds i Botkyrka.

Först strax innan avfärd avslöjade Manfred att målet för dagen var Tullgarns slott.  Tullgarn är ett av de kungliga slotten och ligger vid vattnet en stunds bilfärd söder om Södertälje. Mest känt idag är nog slottet för att Kung Gustav V spenderade mycket tid här.

Efter avfärd från Botkyrka undvek vi både motorväg och att köra rakt genom Södertälje. Det gjorde resan lite krokigare och längre än vad som skulle vara strikt nödvändigt, men när man åker Jaguar så sitter man ju gärna lite längre i bilen. Bara för att det är så trevligt att vara där.

Trotts det tämligen gråa vädret så blev uppslutningen stor. Över 40 personer var det som rullade söderut genom landskapet. Fullt tillräckligt för att fylla fiket till bristningsgränsen.

Jag har inte exakt räkning på hur många bilar det var, men det fanns mycket trevligt att titta på gamla och nyare XK, flera E-type, X300, och XJ40. För att nämna några. Finbesök i form av vinnaren i Cheaprace 2013 blev det också. Den kom i alldeles nya röda skyltar.

Stort tack från Manfred och mig till alla er som kom denna dag. Årets sista utomhusaktivitet.

dsc_0474 dsc_0479 dsc_0480 dsc_0481 dsc_0484 dsc_0492 dsc_0494 dsc_0495

dsc_0471
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Stora gruppbilden är tagen av Ulf Haase. Övriga: Björn Vaervågen

 

 

Björn Vaervågen

Björn Vaervågen

I garaget just nu, XJS V12 Coupé -94, Morgan +8 -98