Kristers garage

Download PDF

Onsdagen den 13 mars träffades ett drygt 15 tal av oss i Krister Eliassons garage dit vi blivit inbjudna för att titta på hans enastående vackra replicabygge av en C-type.

Under ett antal år har Krister byggt på sin C-type. Ramen är en av fem tillverkade i Bollnästrakten under 90-talet och det påbörjade bygget övertog han 2004. Under resans gång har jakten på delar tagit Krister till många visa människor i Sverige och övriga världen, träffar där reservdelar säljs har varit mål för resor vid flera tillfällen. Intresset för det kontaktnät Krister nu byggt upp var mycket stort.

Bygget  är huvudsakligen baserat på Jaguardelar, egna konstruktioner och även delar med bättre funktion från andra bilar (bla är skivbromsarna fram från Volvo 164). Vi fick höra en helt sanslös berättelse om hur denna underbara bil vuxit fram i garaget i närheten av Linköping. Samtliga beundrade bilen under en lång stund och när vi sedan tog en kopp kaffe fick vi se ett bildspel och höra ännu mer om arbetet som ligger bakom denna enastående bil.

När nu bygget är färdigställt saknas endast ett typgodkännande och en besiktning för att Krister sen ska kunna ratta sin bil på våra träffar och berätta sin historia för många fler samtidigt som bilen beundras.

Hans nästa projekt stod också i garaget om än bara motor och ram kvar för tillfället då karossen var på lackning. Det är en Lotus Europa som hittades i en vedbod där den fått förfalla under lång tid. Detta projekt ser vi också fram emot att få höra mer om vid framtida träffar.

Stort tack till Krister för att vi fick värma oss denna snöfyllda kväll i ditt garage med drömmar och längtan efter sommar, sol och mycket körande på de östgötska slätterna. Vi önskar dig ett stort lycka till med dina fortsatta försök att få bilen registrerad.

Ett vackert verk
Ett vackert verk
En sittbrunn att vara avundsjuk på
En sittbrunn att vara avundsjuk på
Under motorhuven
Under motorhuven
Krister berättar
Krister berättar