Välbesökt garageträff i Luleå

Download PDF

 

Ett 30-tal Jaguarentusiaster kom till garageträffen i Luleå lördagen den 12 februari. Mycket kan man tro om tillväxtregionen Luleå, men att vi i ett villagarage skulle hitta högkvarteret till Sveriges nordligaste firma för Jaguarrenovering blev en total överraskning för oss alla!.

Klubbmedlemmen Jan Unander driver firman Zvunex sedan 1997 tillsammans med sönerna Christian och Henrik. De är specialiserade på att renovera gamla Jaguarer och har ett 15-tal projekt på gång för närvarande. Bland annat håller de på att slutföra renoveringen av en MK Vlll från 1958 och att återskapa en aluminiumkaross till en SS100 från 1938. Kunderna kommer inte bara från Sverige och Janne berättar att bilarna ofta skeppas till och från Luleå från andra länder.

Firman gör total- eller delrenoveringar och arbetar bland annat med karosseri, motorer, trä och inredning. Janne har ett antal underleverantörer i Sverige, Polen och England och gör främst sammansättningen i de två garagen i Luleå. Firman har ett omfattande internationellt nätverk och kan även skaffa fram delar som kan vara mycket svåra att få tag i. Janne berättade att de till exempel har mallar för mattor till de flesta äldre Jaguarmodeller. Du kan se bilder och läsa mera om firman på deras hemsida www.zvunex.se

Något omtumlande efter garageträffen samlades vi efteråt på Restaurang Karlsson och avnjöt en god lunch. Där smälte vi våra intryck och fick information om klubbens kommande aktiviteter i Norrbotten, bland annat en tredagars sommarträff i Gällivare 1-3 juli samt en garageträff med erfarenhetsutbyte på LN-service i Rosvik, där vi kommer att ha möjlighet att lyfta våra egna bilar samt köra Gocart. Ett tiotal av oss avslutade sedan den trevliga dagen med några öl och småprat om Jaguarer och annat livsnödvändigt på en pub i Luleå.

Vi hade glädjen att få ett celebert besök på träffen av Anders Nordner från medlemstidningen Times. Han var minst sagt imponerad av den massiva uppslutningen och kommer att göra ett reportage om klubbens aktiviteter i Norra Sverige.

Ett stort tack till våra kontaktpersoner Boris Karlsson och Linus Svensson som planerat och arrangerat träffen!
Mera information om träffarna kommer i forumet!

lule_01_72%20puff lule_06_72 lule_07_72 lule_08_72 lule_09_72 lule_10_72 lule_11_72 lule_12_72 lule_13_72 lule_14_72 lule_15_72 lule_16_72

Text och foto: Keith Sivenbring