Garageträff i Vintrosa

Download PDF

Lördagen den 19 Januari bjöd på en föraning om våren med 0-gradigt och några solglimtar. Anders Åberg (Jaguarklubbsmedlem) och Michael Landberg (Miclan) hade tillsammans ordnat ett besök hemma hos Ingvar Malm strax utanför Vintrosa.

Ingvar Malm har i många år ägt och drivit Örebro Automobilaffär och tävlar numer entusiastiskt i Historisk racing. Hemma i garaget där vi blev varmt mottagna kunde han visa upp många sevärda fullblod. I den ena avdelningen, där man egentligen borde tagit av sig skorna för att inte skita ner, stod tre formelbilar, alla i toppskick på ett skinande klinkersgolv. I den andra samsades sex bilar.

Alla var röda klassiker eller blivande klassiker. Allt ifrån MG TD via Alfa Romeo Montreal till en nyare Ferrari 550 Barchetta. I ett hörn stod en Aston Martin DB3 och myste. Sanningen var väl den att den röda XKR:n var den som fick minst uppmärksamhet när SJK var på besök.

Ingvar bjöd på korv med bröd och kaffe och berättade anekdoter från såväl Goodwood festival i England som hemmabanan Gelleråsen.

garage%20rosso%2020110129%20054 pict0730%20puff pict0738 pict0744 pict0755


Text och foto: Tomas Ericsson