Joe´s Garage fyller 20-år

Download PDF

Vi blev inbjudna för tredje året i rad av Joe´s Garage till deras årliga sommarträff som dessutom var 20-års jubileum för företaget.

För tredje året i rad var vädret otroligt fint med strålande sol och skön temperatur. Årets första riktiga sommardag i Skåne. Det var ett späckat program med flera trevliga inslag.

Innan programmet började kl 1200 vällde det in blankputsade bilar genom grindarna vilket under dagens lopp blev ca 200. Alla bilklubbar var inbjudna så det kom 10-15 bilar av andra fabrikat.

Håkan Ranelid dagens konferencier hälsade alla välkomna och informerade om dagens program. Håkan intervjuade också en rad ägare till intressanta bilar.

Den kände bilprofilen Janne Hansson hade tagit med sig sitt band ”Too Late” som spelade under hela dagen 60 och 70 tals musik. Janne hade också tagit med sin Bugatti 35 som han samlat delar till under 20 år och ses numera ofta på tävlingsbanorna och på prispallen. Vi fick uppleva det härliga ljudet från denna kompressormatade raka 8 cylindriga motorn. Han körde några snabba varv runt byggnaden till publikens uppskattning.

Den kände TV-kocken Jan Boris-Möller kåserade om mat och stekte ägg på taket av en XJS. Han avslutade sin show med att köra ut på gräsmattan med en gammal engelsk gräsklippare.

Bilanpassning i Staffanstorp demonstrerade en handikappsanpassad bil. Rullstolen var fästad vid en lång arm i bagageutrymmet och svängde ut stolen till förarplatsen med några knapptryck. Förutom all anpassning för att manövrera bilen kunde passagerarestolen vinklas 90 grader för enkel i- och urstigning.

Lars Rydgren hade monterat upp delar av sin tågbana och hade försäljning av fina Jaguar modeller.

Leif Olsson ställde ut sina fina egenbyggda modeller av bilar och lok och berättade om alla sina olika projekt. En mycket fin modell av en D-Type i halvskala finns utställd på Svedinos Museum i Ugglarp Halland. Intresserade kan läsa en utförlig artikel om Leif i Times nr 161.

En engelsk dubbeldäckare fanns också på plats byggd 1948 i tre exemplar. Denna är en av två kvarvarande.

People´s Choice vanns av Lars-Gunnar Ljungman med sin fina SS 100. Förtäring var väl tillgodosett under hela dagen. Lions serverade korv, läsk och kaffe och Matservice serverade en mycket god ”Shepherds Pie” till lunch. På kvällen stod vår eminente ordförande som grillmaster för de kvarvarande 80 gästerna.

Ett stort tack till Björn och Staffan och deras personal för en fantastiskt fin dag och att ni finns där när vi behöver er.

1_pub_7 2_pub_7 3_pub_8 4_pub_8 5_pub_7 6_pub_7 7_pub_7 8_pub_7 9_pub_7 10_pub_7 11_pub_5 12_pub_4 13_pub_0 14_pub 15_pub 16_pub 17_pub 18_pub 19_pub

 

Text och foto: Sten Wreter